De Zuidert

Het water:
Wijkpark De Zuidert is als stadswater binnen Emmeloord het kleinst van allemaal. Toch zwemmen hier grote oude karpers rond die ooit uit het Ganzendiep zijn gekomen. Het grootste exemplaar is boven de 30 pond! Daarnaast zit er veel ruisvoorn en baars in dit park zodat de vliegvissers hier zijn hart kan ophalen.

Vissoorten:
Voorn en baars zijn algemeen. Karper en zeelt zijn hier ook te vangen, brasem is hier minder aanwezig. Het bestand snoek is hier minder groot als in de andere parken.

Bijzonderheden:
Visrecht ‘t Poldervoorntje
Alleen te bevissen voor leden van een hengelsportvereniging uit de Noordoostpolder.
Meenemen karper en snoek verboden!!